Rådmann Oddbjørn Ese i Vik regner med vesentlig økning i utfarten på Vikafjellet som inkluderer Stølsheimen landskapsvernområde. Trafikkøkningen i fjellet rommer potensial for negative konsekvenser for drikkevann, villrein, beitedyr, jakt og fiske, mener rådmannen.

Men utbyggingen kan også ha positive ringvirkninger for Vik kommune, skriver rådmannen i uttalelsen som ble gitt i forbindelse med en kommunedelplan for Voss.På den positive siden anfører han bla arbeidsplasser og verdiskapning. Utfart/dagbesøk fra Myrkdalensom vil gi økt handel og omsetning for reiselivsnæring i Vik. Utbygginga kan også styrke arbeidet med RV 13 som helårsvei.

På minussiden setter han spørsmålstegn ved vurderingene Voss gjør når det gjelder utbyggingens effekt på  turisttrafikken i Stølsheimen Landskapsvernområde. Voss mener Stølsheimen neppe vil oppleve noe stort press av turister. Rådmann Ese mener imidlertid Voss baserer sine konklusjoner på "lite relevant og forelda statistikk". Tvert i mot er det realistisk å regne med vesentlig økt utfart på Vikafjellet, inkludert landskapsvernområdet, skriver rådmannen. 
 
Når det gjelder konsekvenser for reinen i området viser rådmannen til en rapport frå Norsk Institutt for Naturforskning. Her er konsekvensane av planene for Myrkdalen og Voss Fjellandsby vurdert slik:
 
 
 
 
” Totalt sett er planen for utviding av Voss Fjellandsby svært omfattande, og vil med full utbygging påverke eit betydeleg areal innen reinen sitt leveområde."
 
Selv om Vik-rådmannen har mange betenkeligheter til delplanen, er hans samlede vurdering at utbyggingen kan bli positiv også for Vik kommune, forutsatt at det settes iverk tiltak som kan hindre de negative følgende.
 
Rådmannen ønsker at en arbeidsgruppe sammensatt av representanter for de involverte kommunene, grunneiere og Voss fjellandsby skal se på tiltak som kan motvirke negative konsekvenser.