Foto: Aud Eva Bergo, Beitostølen Resort.

Beitostølen Vel skal nå formes som en framtidig paraplyorganisasjon for alle de lokale vel- og hytteforeningene i området, skriver avisa Valdres på sin nettutgave. På denne måten vil hytteeierne samle større kraft som talerør blant annet overfor kommunen i viktige saker. 170 hytteeiere er medlemmer og representerer nå omkring 30 prosent av hyttene og leilighetene på Beitostølen.

- Vi er jo opptatt av de samme tingene, vi vil Beitostølens vel og det må vi stå sammen om, sier styreleder Ragnar Andersen til Valdres. Han har vært hytteeier på Beitostølen siden 1966. Hytteentusiasten forteller at han i fjor noterte over 500 liggedøgn på hytta.

Andersen legger ikke skjul på at foreningen har sterke meninger om utviklingen og at hytteeierne, som samlet sett er en stor grunneier i området, forventer å bli hørt. Imidlertid har foreningen et godt samarbeid med kommunen, til tross for at det ikke har manglet kontroversielle saker.
 
Eirik Garaas som også sitter i velstyret, sier til Valdres at hytteeiere flest føler en sterk tilknytning til området og kommunen. - Vi er også klar over at vi bidrar mye til fellesskapet, hytteeierne er en ressurs og en av pilarene som kommunen og næringslivet kan lene seg på, sier han og understreker at det er uheldig om hytteeierne ikke blir lyttet til.
Styret i jubileumsåret består av Ragnar Andersen, Kjerstin Paaske, Erik Garaas, Nils Herman Hornnæss og Hans Petter Fernander