Grepan2_629x400
Arild Einang er daglig leder i Kystutvikling, selskapet som eier halvparten av Grepan. Nå ønsker samarbeidspartnerne å selge til andre som vil gjennomføre de godkjente planene om bygging av hotell og leiligheter. (Foto: Per Gilding)

 Bildet over: Bebyggelsen på det tidligere så ærverdige kystpensjonen preges i dag av forfall. (Foto: Per Gilding)

Det bekrefter daglig leder i Kystutvikling, Arild Einang, overfor Tønsbergs Blad. Det er selskapet Verdens Ende Eiendom AS som i dag eier Grepan. Kystutvikling eier halvparten av dette selskapet.

Den andre halvparten eies av Estatia. Og det er, ifølge Einang, en av grunnene til problemene for Grepan-prosjektet og årsak til at man nå ønsker å selge.

Grepan3_559x400
Tjømes politikere og Miljøverndepartementet grep inn og forlangte bebyggelsen flytte lenger bort fra sjøen. Tønsbergs Blad 15. desember 2005

Sliter tungt

– I tillegg til at Estatia eier halvparten av selskapet, har det hele tiden vært en forutsetning at de skal drive stedet når det er ferdig utbygd. Det har de nå sagt klart ifra om de ikke lenger er interessert i. Videre mener vi at Estatia ikke lenger har den tilliten i markedet som er nødvendig for å få en samlet finansiering og salg av prosjektet, som totalt er kostnadsberegnet til rundt 300 millioner kroner. Årsaken er at selskapet sliter tungt i forbindelse med tilsvarende prosjekt på Norefjell og at bankene har overtatt Estatias prosjekter i Trysil og i Kragerø, sier Einang.

Han forteller at man nå ser på mulighetene for at andre overtar hele prosjektet.

– I utgangspunktet ønsker vi å selge hele prosjektet – inkludert eiendommen. Både vår egen og Estatias del. Det er begge partere enige om. Hvis vi ikke lykkes med det, får vi se på andre løsninger. Kanskje vi kan finne noen som er interessert i bare å overta Estatias del.

– Er Kystutvikling interessert i overta Estatias eierandel og dermed bli eneeier på Grepan?

– Det kan være en løsning, men vi ønsker først og fremst å se om det er noen som vil overta hele prosjektet. Hvis det skulle bli slik at Kystutvikling går inn som eneeier, er vi uansett helt avhengige av å få inn noen som kan drive virksomheten. Vi er ikke akkurat spesialister på å drive hotell, sier Einang.

Grepan4_601x400
Ingen tvil om at det er behov for fornyelse på Grepan. Foto: Per Gilding

Blir bygging

Arild Einang understreker at det uansett blir bygging i en eller annen form på Grepan.

– Du må ikke skrive at vi gir opp å få til noe på Grepan. Det er ikke riktig. Eiendommen har en fantastisk beliggenhet med et stort potensial. Så det vil bli et feriesenter i en eller annen form, uansett hvem som til syvende og sist står bak, sier han.

Tjøme kommune har godkjent bygging av hotell, ferieleiligheter og feriesenter på Grepan. Det er godkjent bygging av opptil 12.000 kvadratmeter. I tillegg er det godkjent en marina med 60–70 båtplasser.

– Grepan er et flott prosjekt som Tjøme kommune trenger. Ikke minst av hensyn til alle arbeidsplassene dette vil medføre, sier Einang.

Kystutvikling kjøpte i sin tid Grepan-eiendommen for 20 millioner kroner. Einang vil ikke uttale seg om hvilken pris man ser for seg ved salg av eiendommen.

– I tillegg til eiendommen på 45 mål med lang strandlinje, selger vi jo også et ferdig utviklet prosjekt, som vi har brukt mye tid og penger på å utvikle. Nå har vi tatt kontakt med eiendomsmegler, som utarbeider et salgsprospekt. Så får vi se hvordan markedet reagerer på dette, sier Arild Einang til Tønsbergs Blad.

Det lyktes ikke Tønsbergs Blad å få kommentar fra Estatia i helgen.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side