Det gåpr hett fort seg i hyttemarkedet om dagen. Kjøpere løper skoa av seg for å få tak i fritidsbolig. Hyttene ligger ofte til salgs bare noen timer før noen har slått kloa i den.

- Jeg har kun én prosjektert hytte klar til vinterferien neste år. Alt annet er solgt, og når den har gått, må man mest sannsynlig vente til påska 2022, sier Hallvard Brekke Klingen i Privatmegleren til Kapital. Han selger hytter på Kvitfjell.

Finn.no melder at salgene går raskt unna om dagen. Liggetida - tida fra noe legges ut for salg til hytta er solgt - har gått betydelig ned. Flere steder er brukte hytter omtrent ikke mulig å oppdrive. Meglere og utbyggere har knapt opplevd maken til etterspørsel.

I den populære hyttekommunen Hol der hyttemegleren Christian Haatuft er en av aktørene, er salget i januar omtrent doblet sammenlignet med januar i fjor. Det som kommer ut selges fort, selv i de høyere prisklassene, sier Geilo-megleren til Kapital.

Aldri har så mange nordmenn skaffet seg hytte i løpet av et år som i 2020. Koronastengingen er mye av forklaringen. Alt tyder på at pandemien kommer til å sette sitt preg på hyttemarkedet også i år. For hyttesalget er det neppe noen ulempe at  folk flest kommer til å være på vinterferie, påskeferie og sommerferie her hjemme.