Bjørnstad og kollega Per Levik har vært fortvilet over situasjonen under pandemien. De rakk så vidt å arrangere Hyttemessen i Grieghallen i begynnelsen av mars i fjor. Så stengte Norge ned. 

Stadige utsettelser

- Allerede i Bergen ante vi i hvilken retning det bar. Folk var engstelige. Frykten førte til at mange som hadde ønske om å besøke oss, valgte å bli hjemme, forklarer Per Levik.

Kort tid etter måtte  den store vårmessen 2020 på X Meeting Point på Hellerudsletta i april avlyses. Den ble i første omgang utsatt til høsten i fjor. 

- Så måtte også den forskyves. Så hadde vi et håp om at dette årets hovedmesse kunne avvikles på Hellerudsletta nå i vår, men også dette håpet brast. Nå er vi rett og slett hoppende glade for at Regjeringen gir klarsignal for at messen vi har planlagt 24.-26. september kan arrangeres, sier Bjørnstad. Men vi har jo planlagt for at dette ville skje, så vi er kommet langt i forberedelsene. Nå klemmer vi til for fullt, legger han til.

Høstmesse på nivå med vårens stormesse

De to messearrangørene melder at interessen for høstens messe er gledelig stor.

- For første gang blir høstmessen like omfattende  som vårmessen. Gjennom årtier har hyttemessen på Hellerudsletta  første helg etter påske vært den største begivenheten for hyttefolk i Oslo-regionen. Nå kommer den altså til høsten og kommer ikke til å stå tilbake for de tidligere vårmessene, forsikrer sier Levik. 

Det bekrefter at hytteprodusenter, tomteselgere, interiørselgere og tjenesteleverandører til hyttebransjen har savnet dette kontaktpunktet med publikum gjennom koronaåret.

Ingen har unngått å legge merke til den nesten ekstreme interessen for hytter for tida. For den som skal orientere seg i hyttemarkedet har Hyttemessen vært en viktig arena for svært mange.

- Det er på Hyttemessen mange produsenter og leverandører velger å slippe sine nyheter. Slik blir det også på messen i september. Publikum kan glede seg, slår Per Levik fast.