Tore Bjørnstad i Hyttemessen AS holder på med de siste forberedelser til Hyttemessen på Hellerudsletta. Nå er det bare noen dager fram til åpningen på Exporama Senteret 20. april. Vårmessen holder åpent fire dager fram til søndag kl 17.

- Fjorårets hyttemesse ble en suksess med rekordmange utstillere og et stort og fornøyd publikum. I øyeblikket har vi like mange utstillere inne som i fjor. Det er vi svært godt fornøyd med, sier Bjørnstad. 

Har mye å gjøre

- Hvordan er stemningen blant utstillere og leverandører i hyttemarkedet?

- Vi har vel snakket så å si bare med fornøyde aktører i markedet. Men det er jo spesielt at noen har takket nei simpelthen fordi de har for mye å gjøre. Noen har full ordrebok for lang tid framover. Men ingen skal være i tvil: Bredden blant utstillere blir formidabel på vårmessen, slår Bjørnstad fast.

Helt ny hyttemodell avdukes

«Alle» spør etter nyheter når det nærmer seg messestart. Per Levik, som har arrangert hyttemesser lengre enn noen andre i dette landet, bekrefter at spennende ting er på gang til årets messe.

- Vi liker veldig godt at en av våre utstillere skal «avduke» sin helt nye hyttemodell på Norsk Hyttesenter, som ligger vegg i vegg med Exporama Senteret. Messegjestene vil være de aller første som får anledning til å gå rundt og ta nyskapningen i nærmere øyensyn, forteller Levik.

Gapahuk 3
Hedalen slår på stortromma: Denne gapahuken trekkes blant dem som svarer på den enkle Hedalen-quizen.

Hvem vinner gapahuk fra Hedalen

- Andre nyheter?

- Mange utstillere bruker Hyttemessen til å lansere nyheter. Jeg hører noen rykter, men noen oversikt har vi rimeligvis ikke ennå. Det er i hvert fall veldig hyggelig når utstillere vil invitere publikum til å konkurrere om å vinne et av deres produkter. I øyeblikket vet vi at de på Hedalens stand vil la publikum kunne vinne en stor og flott gapahuk.

Fra så å si alle hold meldes det for øvrig om «all time high» i hyttesalg og -kjøp.

- Fjellhyttemarkedet er blitt beskrevet som «brennhett», og det er det dekning for. Vi har vel sjelden sett så mange nye utbyggingsplaner og hytteområder bli lansert som gjennom denne vinteren. Gunstige lånerenter og den internasjonale uroen har fått interessen for å investere i varmen til å kjølne, sier Levik.

Kniving om hyttebyggerne

De store hytteregionene i Sør-Norge legger igjen bredsiden til for å tekkes de mange nye hyttebyggerne som kommer til Hyttemessen.

- Mange kommuner, særlig i fjell-Norge, kan takke hytteeierne for at nærbutikken består og for at håndverkere og andre tjenesteytere har flust opp å gjøre. Det er derfor ikke uten grunn til at hytteregionene profilerer seg sterkt også på årets messe. De vet hvor viktig det er å få potensielle hyttekjøpere i tale, sier Tore Bjørnstad.