Bildet over: Ingen regel uten unntak. Denne eiendommen ved Storebukt på Nøtterøy har basseng. Så kostet den også 25 millioner kroner da den ble solgt for et par år siden. Foto: Anne Charlotte Schjøll

 

Nei, nei og atter nei, har vært refrenget fra politikerne under behandling av bassengsøknader. Nå ser pipen ut til å få en annen lyd.

I visse tilfeller ønsker Nøtterøy-politikerne å tillate svømmebasseng på hytteeiendommer i Tjømes nabokommune. I dag har hyttefolket ikke anledning til å bygge noe som helst nytt, skriver Tønsbergs Blad.

06 nyh basseng ny_300x469
Høyre-politiker Erik Holmelin er en av dem som ivrer for at bassengbygging bør tillates.

- Ingen grunn til å nekte

- Der forholdene ligger til rette for det, bør basseng kunne tillates. Når hytta ligger to, tre hundre meter oppe på en ås er det ingen grunn til å nekte, argumenterer Erik Holmelin (H).

I siste møte i kommuneplanutvalget gikk politikerne gjennom punkt for punkt i utfyllende bestemmelser og retningslinjer i kommuneplanen for om mulig å endre noen av disse. Punktet "Forbud mot ny fritidsbebyggelse" sier klart at det i hele kommunen er "forbud mot å fradele tomt til eller oppføre ny fritidsbebyggelse, herunder anneks, garasje, båthus/naust og/eller andre sidebygninger og brygger".

Stor nok tomt

Svømmebasseng er tiltak som er blitt nektet, men nå ønsker rådmannen at svømmebasseng også skal nevnes spesifikt i bestemmelsen. Men høyresiden i utvalget ønsket ikke den spesifiseringen med. Tvert imot.

- Vi snakker her om fritidseiendommer som ligger utenfor hundremetersbeltet og der tomten er stor nok og bassenget ikke er til hinder for noen. Da ønsker vi å åpne for at tiltaket kan tillates, sier Bjørn Kåre Sevik (FrP).

LES OGSÅ: Maks 70 kvadratmeter ved sjøen

- Ikke fritt frem

Han viser til et ferskt eksempel på Føynland, hvor politikerne avslo søknaden om basseng på en usjenert hyttetomt.

- Her måtte vi si nei på grunn av klausulen i kommuneplanen som vi ønsker å fjerne. Den aktuelle eiendommen ligger for seg selv, har en stor nok tomt og bassenget ville blitt plassert fint i terrenget, sier Sevik. Han presiserer at selv om politikerne nå åpner for bygging av basseng, er det ikke fritt frem.

- Tiltaket er søknadspliktig og vi vil vurdere på vanlig måte, sier Sevik.

12. oktober møtes kommuneplanutvalget igjen for å vedta de nye bestemmelsene. Endelig behandling av den nye kommuneplanen skjer i kommunestyret våren 2011.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE