DNs vedtak kommer etter at Rovviltnemnda i region 6 (Midt-Norge) har tatt til orde for lisensfelling og bedt DN åpne for slik felling allerede denne høsten.

Rovviltnemnda har foreslått lisensfelling i fire kommuner i Nord-Trøndelag. DN åpner for felling i et større område. I alt kan det felles bjørn i deler av 20 kommuner i begge Trøndelagsfylkene. 

Etter vedtaket kan det felles to bjørner i deler av kommunene Namsskogan, Høylandet, Grong, Overhalla, Namsos, Namdalseid, Verran, Snåsa, Steinkjer, Verdal, Meråker, Åfjord, Roan og Osen.

I tillegg kan det felles en bjørn i kommunene Rennebu, Midtre Gauldal, Holtålen, Røros, Tydal og Selbu.

De nasjonale bestandsmålene sier at det i forvaltningsregion 6 (Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag) skal være fire bjørneynglinger hvert år. Dette målet er ennå ikke nådd. DN mener likevel at felling av inntil tre bjørner ikke setter bestandens overlevelse i fare.

Det gis ikke adgang til å felle binne med unger. Direktoratet for naturforvaltning kan også til enhver tid stanse lisensfellingen, eller endre fastsatt kvote, dersom nye opplysninger tilsier det. Fellingen krever grunneiers tillatelse.