- Det er dette som er sommer, sier Kjersti Stovner.

Kjersti, mannen Knut Inge Altmann, sønnen Håkon og foreldrene Egil og Sigrun har nettopp åpnet hytta si for sommeren. Nå er de i gang med å rydde i hagen – de raker litt, luker og klipper i bedene.

- Det første vi gjør når vi kommer på hytta er å heise vimpelen. Det er viktig, sier Kjersti, som har overtatt hytta etter foreldrene sine.

Les også: Strandluksus til 15 millioner

Fra påske til oktober

Familien, som er bosatt i Nittedal, pleier å åpne hytta ved påsketider. Hele våren og sommeren bruker de helger og feriedager på Nøtterøy.

- Vi pleier å være med på dugnaden i veien her i oktober, og så stenger vi for vinteren, sier Sigrun, mor til Kjersti.

Den gule hytta og et uthus rammer inn et lunt tun. Her har de frokostplassen, med morgensol, og middagsplassen, der ettermiddagssolen varmer. Svaberg og strand ligger en liten spasertur unna.

- Hvis det blåser på stranda er det lunt her oppe, og hvis det blåser her, er det stille på stranda, sier Sigrun, som alltid har elsket å bade.

Les også: Du kan tjene gode penger på hytta

Holder på tradisjonene

- Tidligere var jeg her i fem uker om sommeren, da ungene var små og jeg var hjemme med dem, minnes Sigrun Stovner.

Hun husker hvordan hun pleide å varme vann og bade ungene i balje på tunet, før de fikk innlagt vann og strøm i hytta.

- På hytta gjør vi ting som vi alltid har gjort det. Vi spiser alltid frokost ved det samme bordet, og i mange år hadde vi radioen stående på mens vi spiste. Jeg husker en gang radioen sto på en annen plass enn den pleide, da reagerte ungene, sier Sigrun.

Les også: Hyttetur er ikke bare bare

Kjøpte i 1966

Mannen Egil husker dagen de kjøpte hytta på Nøtterøy. Det var i 1966.

- Den sto avertert i Aftenposten, så vi kjørte ned for å se på den. Det var midtvinters og masse snø, men han som eide hytta tok oss med inn i stua og viste en film av hvordan det var her om sommeren, sier Egil Stovner.

Siden ble hytta en del av sommeren for han og familien.

- Jeg husker sommervenninnene mine som jeg traff hver sommer. Vi var en hel gjeng som lekte sammen. Det var spennende og morsomt, og noe helt annet enn hjemme, sier Kjersti.

Besøk Hytteavisens facebookside