Bildet over: Svenske Sälenfjället, som ligger 6–7 mil øst for Trysil, lokker med 40 mil preparerte snøskuterleder og har nå åpnet et eget snøskutersenter for snøskuterentusiaster. Foto: privat

Skutersenter ligger midt smørøyet med skuterleder rundt om på alle kanter, skriver Østlendingen. Hotellet har 126 senger fordelt på 49 rom, restaurant, badstu og stort fellesrom med bar. Og snøskuteren, enten den er egeneid eller leid, kan parkeres rett utenfor døra.

Daglig leder, Kristofer Winding, opplyser i en pressemelding at det i dag finnes over 200 000 registrerte snøskutere i Sverige og antallet er stigende. I Norge er det også stor interesse for snøskuterkjøring, men de fleste må over grensen til Sverige for å få kjørt.

– Vi har lagt vekt på trivelig atmosfære i Snøskutersenter. Her kan skuterelskere av alle slag og nasjonaliteter møtes for å ha det morsomt sammen, spise god mat og storkose seg, sier Kristofer Winding.

I Snøskutersenteret finnes både boblebad og badstu, så det er god anledning til å tine opp frosne skrotter før hjemmelaget middag blir servert. Den som ikke har egen skuter kan leie en, og det er anledning til å kjøre snøskutersafari med guide. Det er kort vei til alpinbakker og langrennsløyper.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side