Bildet over: Både snøkanoner og løypemaskiner kjører for fullt på Gaustablikk. Lørdag er det sesongåpning, og forholdene er bra. Foto: Rjukansski.no

Hotellbakken på Gaustablikk er klar, det samme er trolig også Pukkelen. De øvrige traseene med snøkanoner følger fortløpende utover i neste uke.

- Det ser veldig bra ut. Vi har fått produsert masse snø i den kuldeperioden som har vært. Og sjøl om det blir et par dager med mildvær nå, så skal ikke det ha noe å si for åpningen, sier Lars Svartdal i Gaustablikk Skisenter i en pressemelding.

Gaustablikk utvidet snøproduksjonskapasiteten med 100 prosent tidligere i høst, gjennom å øke dimensjonene på hovedvannledningen og i tillegg kjøpe en fjerde vannpumpe. Svartdal er fornøyd med resultatet:

- Bortsett fra de to-tre første dagene har vi produsert parallelt i Hotellbakken og Svarten. Det har fungert tilnærmet perfekt, sier han.

På Trysilfjellet er en heis åpen, nemlig Fjellekspressen. Skisenteret med 65 nedfarter har foreløpig også bare åpnet en bakke.

LES OGSÅ: Hvem sesongåpner først?

Vinnerne av årets "først med snø"-konkurranse er allerede kåret. Sauda fikk 28 cm nysnø og åpnet tirsdag, Bjorli fulgte like bak. Trysil endte på tredjeplass, og Gaustablikk ligger an til å bli det fjerde skisenteret som sesongåpner.

 

BLI TILHENGER AV HYTTEAVISEN PÅ FACEBOOK