To av områdene er utvidelser av eksisterende verneområder.

Områdene ligger i flere fylker. To av dem finnes i Nordland, to i Sør-Trøndelag, to i Buskerud, ett i Østfold og ett i Møre og Romsdal.

Områdenes samlede areal er ca. 105 kvadratkilometer. Ca. 40 kvadratkilometer er produktiv skog. Nytt verneareal utgjør 70,1 kvadratkilometer, hvorav 28,1 kvadratkilometer er produktiv skog.

Frivillig vern
”Frivillig vern av skog” er et samarbeidsprosjekt mellom Norges Skogeierforbund og Direktoratet for naturforvaltning. Prosjektet har som formål å få til vern av skog gjennom frivillige avtaler med grunneiere. 

Det er to lokaliteter med boreal regnskog i Nordland fylke, en utvidelse av Barsteintjernet naturreservat i Møre og Romsdal fylke samt opprettelse av et nytt naturreservat øst i Østfold fylke som nå er vernet

Verneplan for Statskog
Direktoratet for Naturforvaltning tilrådde i 2005 vern av 36 områder i første fase av verneplanen for Statskog, mens vernevedtaket omfattet 30 områder. Sluttbehandlingen for de øvrige 6 områder ble utsatt. Et av de seks områdene ble vernet som en del av opprettelsen av Reinheimen nasjonalpark den 24. november 2006.

Med vedtaket i dag blir ytterligere fire av disse seks områdene vernet.

Kilde: Direktoratet for naturforvaltning