Etter flere dagers iherdig innsats kunne slitne brannfolk i Rogaland og Hordaland kan puste ut natt til onsdag. Fortsatt pågår etterslokking og brannvakter er ute i området. Det er fortsatt knusktørt i terrenget og faren for nye branner er absolutt til stede.
- Nå har vi kontroll, men det skal lite til før det blusser opp. Så folk må være forsiktige og ikke tenne opp engangsgriller eller brenne noe annet, sier operasjonsleder Sigmund Vestrheim i Hordaland politidistrikt til NTB.
Siden mandag har det vært totalforbudt å gjøre opp ild i Rogaland og Hordaland.
Store branner har herjet i flere utmarksområder i Hordaland og Rogaland de siste dagene. Med unntak av brannen i Vindafjord i Rogaland var alle slokket onsdag morgen
- Vi har kontroll Vindafjord, men kan ikke å si at brannen er helt slokket. Det er fremdeles glør i bakken og det skal lite til før flammene blusser opp. Brannfolk går vakter og et helikopter driver fremdeles med etterslokking, sier operasjonsleder Agnar Austerheim i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.
Politiet har mistanke om at brannen kan ha vært påsatt, men ennå er ingen pågrepet eller siktet for ildspåsettelse. (©NTB)