I Kleivgrend i Fyresdal hadde en gjeng samlet seg, for å kjøre snøscooter. Politiet fikk tips om dette, og da de ble kontrollert viste det seg at tre av scooterne var uregistrert, og ingen av scooterførerne hadde løyve til å kjøre, melder Varden.

Miljøkoordinator Bjørn Sørlie i Telemark politidistrikt er nedslått over tallene fra helgas aksjon.

- I vinter har vi hatt en stygg ulykke med snøscooter, vi får stadige meldinger om promillekjøring, og snøscooterførere stikker av fra politiet, sier han til varden.no

- Dette viser at det er grunn for oss å ha kontroller, sier han. De ni personene i Fyresdal vil alle bli anmeldt, og kan vente seg bøter på minst 10.000 kroner.

Flere politipatruljer var ute på snøscooter, for å avdekke den ulovlige kjøringen. I tillegg har oppsynsmenn med begrenset politimyndighet deltatt i aksjonen. Aksjonen pågikk både i Rauland, Kleivgrend i Fyresdal, Tinn, Gautefall, Luksefjell og på vannene i Bamble.

Sørlie sier de gjennomfører aksjonen for å vise at de tar denne problematikken på alvor.

- Vi får mange tips, men allikevel er det ressurskrevende å foreta snøscooterkontroller, innrømmer han. Lyspunktet under helgas aksjon var en kontroll der åtte snøscootere ble kontrollert, og alt var i orden.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE