Med Ialarm View kan du få beskjed om alt fra mystiske bevegelser til temperatursvingninger direkte på mobilen din.

- Det unike med Ialarm er at du kan betjene det selv. Du kjøper anlegget og eier det, i stedet for å leie det av et alarmselskap, sier Rune Espelien.

Han er daglig leder i Ialarm, og selger mange alarmer til hyttefolk.

Les også: Ta motet fra innbruddstyven

 

Noen velger vekter

Ialarm View fungerer sånn at du mottar bilder på mobilen eller PC fra kameradetektorene som løses ut. Kameradetektorene kan løses ut av bevegelse. Du kan også få detektorer som gir beskjed ved gasslekkasjer, vannlekkasje, røykutvikling eller når temperaturen synker.

- Vi har deltatt på Hytte 2012 og skal være med på Hyttemessen nå i april. Dette alarmsystemet passer for alle typer boliger, men vi selger mye til hytter, forteller Espelien.

Alarmsystemet kan du betjene helt selv, og alle eier sitt eget anlegg. Men du kan velge å koble deg til et alarmselskap og vektertjeneste hvis du ønsker det.

Les også: Flere hytteinnbrudd i Våler

Sjekket skader etter stormen

- En hytte ligger ofte unna allfarvei. Da kan det være kjekt å sjekke tilstanden ved hjelp av mobilen. Jeg har selv hytte i Trøndelag, der stormen Dagmar gjorde store skader. Da sendte jeg en tekstmelding, og fikk en melding tilbake som bekreftet at alt så greit ut på hytta mi. Alternativet hadde vært å reise opp og sjekke selv, eller ringe og få noen naboer til å gjøre det, sier Espelien.

Han etablerte selskapet Ialarm i 2010.

- Vi solgte cirka 130 anlegg i 2011, forteller han.

Besøk Hytteavisens facebookside