For hvert dyr som ble felt sendte gutta sms'er til venner og kjente med spørsmål om de ville kjøpe kjøtt. Jaktopplevelsen er naturlig nok aller viktigste, men når den er i boks, er mammon viktigere enn mat. Og årets jakt gikk faktisk i balanse for studentene fra Trondheim.

Sosialt og spennende
Den unge og erfarne jegeren - og jaktlederen - Marius Nordal (21) er strålende fornøyd. Helt siden 10-års alderen har han vært med farfaren på all slags jakt, men stadig fått mer sansen for elgjakta. Han trekker frem det sosiale og praten rundt kaffebålet. - Småviltjakt er artig, men litt stressende, synes han. - På elgjakt må du ta deg tid. Det er her du finner den store roen og virkelige spenningen.

Hans entusiasme smitter. Marius (bildet) mener han kan ta æren for at også faren etterhvert ladet storviltrifla. Dessuten har hans 16-årige søskenbarn fått være med gutta på tur. Bare se, men ikke røre. For lang erfaring til tross, Marius er ennå for ung til å drive opplæringsjakt.

Deler på godene
Unggutta har fått leie valdet av et sammensveiset, veletablert jaktlag. Mange unge og uerfarne jegere har nok erfart at det kan være vanskelig å komme på elgjakt, men jaktlaget Storken i Overhalla ser annerledes på det. Valdet er stort, jaktperioden er lang og kvoten skal helst fylles. Det er sjelden mulig så lenge jakta kun er en fritidsyssel. Derfor deler de på godene. Unggutta får jakta første periode fra 25. september. Første helg er forbehold de gamle, mens senere i perioden deler de valdet inn i soner. Helt uproblematisk. Dessuten har de yngste fått være med de eldste for å se og lære, og nå har de eldste fått glede av de yngste. Marius Nordal har tatt opplæringsansvaret for Storken-jaktlagets elghund Aro og trent den opp til å bli habil på jakt, til bruk for begge jaktlagene.

Selv om årets slakt er solgt, vanker det allikevel en viltmiddag eller to på studenthybelen. - Foreldrene mine sender med meg elgkjøtt uansett, og da er det jo soleklart at vi selger for å finansiere jakta, sier økonomistudenten Marius Tyldum Nordal.

Søk elgjakt på inatur.no
Interessert i elgjakt? Følg med på inatur.no. Hver vår legger Statskog og fjellstyrene ut ledig elgjakt for online søknad. Det tilbys også opplæringsjakt for uerfarne jegere.

Har du jakt å tilby eller ledig plass på jaktlaget? Fortell om det på inatur.no, send melding til firmapost@inatur.no.