På Hellerudsletta nord for Oslo har elleve norske håndverksbedrifter lenge hatt helårs utstilling av sine ferdige hytter. Visjonen har vært å samle et utvalg norske hytter på et lite tunområde, der interesserte selv kan ta de ulike typene i øyensyn.
- Utstillingen har vært en suksess for deltagerne, rett og slett fordi de fleste hyttekjøpere bor her på østlandet. Kundene kan selv se et stort utvalg uten å måtte reise fjell og strand rundt, sier Per Levik ved Exporama Senteret. Han kan nå stolt fortelle at de har lykkes med å få frigitt fem nye tomter på samme område. 

Neste sommer
Innen sommeren skal de fem nye hytteprodusentene være på plass, med hver sin flotte utstillings¬hytte i full størrelse, med full innredning og utstyr.
- Vi håper og regner med at Røros-hytta og Solhytten blir å finne her, og flere har meldt sin interesse. Vi ønsker at kundene her skal kunne finne det bredest mulige utvalg hytter. Vårt krav er at hytteprosusentene skal hold høy kvalitet og stå for tradisjonsrikt håndverk både i arkitektur og detalj, sier Levik.

Håndverksdetaljer kan også studeres på nært hold

Eksponering
For hytteprodusentens del vil en slik plassering by på store muligheter, i et område med stort daglig besøk av hyttekjøpere, og ikke minst i tilknytning til et messesområde i vekst.
- Vi tror dette er begynnelsen til noe større innen hytte og fritidsmarkedet, som eksempel har vi Norges største hyttelivmesse og en tomtemesse her hvert år, disse arrangementene er meget godt besøkt, forteller Levik. Han påpeker også at i en tid med stor etterspørsel etter håndverkere og stor byggeaktivitet vil det være fornuftig å satse på kvalitet og tradisjon. Det er dette man ønsker å stå for.

Nytt hotell og Bjørn
Hellerudsletta representer et område i vekst på flere måter. Det bygges nytt hotell og to nye utstillings¬haller, og messeaktiviteten er i kraftig vekst.
- Vi har fått Bjørn Dæhlie sportstøy rett her borte, han har flyttet hovedkontoret hjem til Norge, og flere sportsleverandører vil følge i tilknytning til nybyggene. Det er jo et lovende tegn for de som vurderer å satse her, sier Levik.
De fem nye hyttene skal være klar for visning sommeren 2008, som vil si at en hyttekjøper da vil få 19 ulike modeller å velge mellom.