Ingen kommuner søkes det så iherdig på som Kragerø, ifølge statistikk fra Finn.no som ble publisert i det økonomiske tidsskriftet Kapital.

I måleperioden fra 1. januar til og med 15. mars i år ble det registrert 91.937 visninger på fritidsboliger i området Kragerø. Det er betydelig høyere søk enn neste sted på listen, også det særlig et populært som feriested om sommeren, nemlig Hvaler med 62.006. Deretter følger Larvik med 34.257 visninger. Det skriver Kragerø Blad Vestmar.

Les også: Mange raser mot eiendomsskatten

44 prosent økning

Det ble i denne måleperioden lagt ut 230 annonser for fritidsboliger ved sjøen. Til sammenlikning ble det publisert 160 tilsvarende boliger i samme perioden i 2011. Flere av objektene fra i fjor finnes på årets liste.

Les også: Rimi-Hagens nye idyll

Les: Midelfart slipper ekkelt sjøgress?

Mange vil selge

Til Kapital sier de lokale eiendomsmeglerne Ronny Jørstad fra Terra eiendomsmegling og Bjørn Helliksen i advokatfirmaet Midtgaard & Opthun at det er et stort tilbud av boliger denne sesongen, noe som kan påvirke omsetningstakten og i enkelte tilfeller også prisen. For øvrig er plassene etter topp tre fordelt på følgende "sommersteder" :Sandefjord, Risør, Arendal, Tjøme, Tvedestrand, Kristiansand, Lillesand, Grimstad, Tønsberg, Drøbak, Stavern - og som nummer 15: Blindleia (3.280 visninger).

Besøk Hytteavisens facebookside