- Etter gode minner fra de første aluminiumsbåtene på 80-tallet har jeg ventet på at slike båter skulle komme tilbake på markedet, sier Tor Gjøen, gjeddefisker og familiefar fra Oslo. Så snart temperaturen stiger litt vil han dra til West System Norge på Bryn for å se på de nye modellene. - Jeg lever et travelt liv og er en villmarksmann som ikke orker å pusse båt og reparere rifter i plast. Jeg vil trekke båten på land og glemme den inntil neste gang.

Stødig og vedlikeholdsfri
De nye aluminiumsbåtene kjennetegnes først og fremst av ekstremt lavt vedlikehold, robusthet, en unik stabilitet på vannet og lett vekt. De nye modellene er først og fremst egnet for innaskjærs- og ferskvanns bruk.
- Båtene går i naturfarver, og er ment å synes lite, de er laget av den beste og mest solide sjøvannsbestandige aluminium (såkalt ”aero-kvalitet”) som finnes i markedet, sier daglig leder Øyvind Rygh.
Båtene veier mindre enn de fleste glassfiber- og gummibåter i samme størrelse, og er praktiske å håndtere både på land og i vannet, selv for en person. Båtene burde derfor være ideelle ved hytta, enten det er på fjellet, ved sjøen eller ved et skogsvann. Båtene går raskt opp i plan og gir overraskende god fart med små motorer. 

Utendørs liv
Fluefiske, jakt og annen safarivirksomhet er i vekst her i landet, men slike båter har vært svindyre og en god del for store til vanlig bruk. De nye modellene ligger imidlertid i prisområdet 14-18 tusen kroner for henholdsvis 12 og 14 fot, der vekten ligger på bare 44/61 kg. Det finnes også mindre og større modeller, og de første båtene vil kunnes sees om 2-3 uker.