Apotek 1 har nå stor pågang av kunder som søker råd om hva de skal ha med i reiseapoteket.
-Apoteket hjelper deg med å sette sammen reiseapoteket etter hvor du skal reise, sier hun.
Mange får plager
Et godt råd er alltid å vaske hendene godt. God hygiene kan spare deg for mange ubehagelige opplevelser på ferieturen. Det kan være lurt å ta med spesielle våtservietter som tar knekken på bakteriene. Serviettene har mange bruksområder, for eksempel før du spiser, tørke av toalettseter, osv.
Mageproblemer rammer mange på feriereiser, og det kan være lurt å ta et middel mot diare. Hvis du reiser med barn er det ekstra viktig å ha med et godt reiseapotek. Konsekvensene av for eksempel mageproblemer blir raskt mer alvorlige for barn enn voksne
Enkelte steder kan det også være lurt å ta med myggmiddel som også virker mot malariamygg.
Noen steder kan det være vanskelig å få tak i gode og kvalitetsikrede myggmidler. I mange land selges det myggmidler med svært høyt innhold av kreftfremkallende midler. - Vi anbefaler å ta med myggmidler kjøpt i Norge, sier hun.

Spør på apoteket
Spør på apoteket hva vi anbefaler etter hvor du skal reise så får du faglige råd og kan sette sammen et skreddersydd reiseapotek, sier Mette Yttervik.
-På hytta eller på stranda skjer det også en del små uhell. Vi er aktive om sommeren, og det er lett å få skrubbsår og småkutt. Dessuten tar ikke sykdommer som forkjølelse og omgangssyke sommerferie. De kan fort ødelegge feriedagene. Derfor er det lurt å ha et lite lager av hjelpemidler i et reiseapotek.