Foto: Skjermdump fra NRK: Ivar Dyrhaugs siste Beat for Beat 18. april 2016.

 – Dermed har familien tre koselige hytter i Aurdalsåsen – et glimrende utgangspunkt for familiesamlinger, sier Dyrhaug i et intervju med Avisa Valdres. Selv har paret tre barn og åtte barnebarn. Siden den ene datteren og hennes familie har egen hytte, bruker de andre familiene seniorenes fritidsbolig.

Heltidspensjonist

Dyrhaug er nå «pensjonist på heltid», som han uttrykker det. Det gir mer tid til hytteliv i Valdres-traktene. Dyrhaug er glad for at Aurdalsåsen har beholdt den trivelige atmosfæren han kjenner fra sine mange ferier på familiehytta faren bygde i 1969.

– Du verden så glad jeg er for at dette ikke har blitt ei partybygd slik vi har sett skrekkeksempler på andre steder. I Aurdalsåsen har vi Fjellparken og Danebu, pur hygge. Lufta er rein, vannet er friskt og terrenget variert, vakkert og fredfylt, sier han til lokalavisa. Han gleder seg over å se at standarden på hyttene er blitt en ganske annen med årene.

Ski og sykkel

Han har lært seg å sette pris på alle sider av Valdres-naturen. Løypenettet framheves, og den seinere tid har pensjonistparet også begynt å sykle i området.

- I det siste har vi også lagt ut på utflukter til andre deler av Valdres, og til sommeren står flere ekspedisjoner på programmet, sier den tidligere Beat for Beat-programlederen til Avisa Valdres.