Hytteeieren har summert de faste årlige avgiftene og har kommet til at hyttelivets pris er mer enn 30.000 kroner – før bompenger og drift av selve hytta er tatt med.

Sjusjøen ikke for vanlige inntekter

– Hytte på Sjusjøen er snart ikke lenger mulig for folk med vanlig inntekt. Jeg undrer meg om når denne galskapen her oppe skal ta slutt, sier hun til HA. Hun har vært hytteeier på Sjusjøen siden 1995. Den gamle hytta de hadde ble solgt da den nye hytta sto klar til jul.

Da hytta skulle bygges måtte hun ut med hele 316.837 kroner i byggesaksavgift til Ringsaker kommune (18.000 kroner) og tilknytningsavgifter (68.837 kroner til Ringsaker kommune og 230.000 kroner til Pihl AS), forteller HA.

– Vi var på hyttemessa på Hellerudsletta for å se på aktuelle hytter. Der hadde ingen hørt om at grunneiere tok tilknytningsavgift, sier Ingrid Langseth Ottersen.

Mange hytter til salgs - hvorfor?

Serviceavgifta som grunneierne har dyttet på hytteeiere med festekontrakt, provoserer skikkelig, sier Langseth Ottersen til avisa. Også hyttenaboene hennes synes det går over alle grenser.

Hun valgte ikke å kjøpe hyttetomta av Pihl AS, men inngikk en festeavtale. Avgiften var i fjor 11.380 kroner på tomta. I år har den økt til 12.050 kroner.

– Det er 700 kroner mer i festeavgift bare i år. Det er litt av en prisjustering, sier hun til HA. Langseth Ottersen har observert at mange gamle hytter er til salgs på Sjusjøen og mener det kan være et signal om at flere enn henne mener det begynner å bli for dyrt.

Pihl avviser

Pihl-bestyrer Per Fineid avviser at grunneierne melker penger ut av hytteeierne.

– Jeg skjønner at folk ikke ønsker mer og større kostnader. Men det er dette som er kostnaden på Sjusjøen nå, sier Fineid til HA.

– Serviceavgift er den foreløpig siste avgiften. Kommer det flere avgifter?

– Vi har ikke andre avgifter på gang, uttaler Fineid til HA.

Dette er avgiftene familien betaler på Sjusjøen

Festeavgift 12.050,-

Snøbrøyting 3.990,-

Eiendomsskatt 6.500,-

Vann- og kloakkavgift 5.000,-

Renovasjon 1.311,-

Feieavgift 160,-

Serviceavgift 1.230,-

Totalt 30.241,-

Bompasseringer kommer i tillegg: 65 kroner per tur.

Kilde: HA