Trond Olsen (45) mistet datteren Rebecca Trondsdatter Semmen (17) i ulykken. Nå går han ut i lokalavisen Akershus Amtstidende for å stanse rykteflommen i lokalmiljøet.
Tre personer omkom og fem andre ble skadd, tre av dem alvorlig, da den flatbunnede gummibåten av type RIB slo inn i skjæret.
Lensmann Thor Anders Aamodt i Frogn vil overfor NTB ikke kommentere påstandene om fart og fører, men gjentar det han tidligere har sagt, nemlig at politiet begynner å få et klarere bilde av hendelsesforløp.
En av de tre som fortsatt ligger på Ullevål universitetssykehus, ble avhørt torsdag. Flere avhør skal gjennomføres før politiet vil gå ut med nærmere detaljer, ifølge lensmannen.

– Ufattelig

– Det virker helt ufattelig. Jeg skjønner ikke hvordan han som kjørte båten kunne manøvrere så feil. Han er kanskje den beste båtføreren av oss, sier Trond Olsen til lokalavisen.
Normalt pleier de å kjøre en annen kurs, over den undersjøiske muren – den såkalte Drøbak-jetéen – sør for Oscarsborg, fordi den flatbunnede gummibåten ikke stikker så dypt.
– Da vi nærmet oss jetéen, var det noen av oss som reagerte på kursen, og ropte at vi kanskje kjørte feil. Vi fikk til svar at alt var under kontroll, og like etter smalt det, sier 45-åringen.

– Ikke full gass

– Vi kjørte ikke på full gass, men såpass at båten planet. Kanskje 25 knop. Det var bekmørkt, men mange båter i sundet, forteller Trond Olsen.
Han ligger på sykehus med brukne ribbein og skader i ryggen og i en hånd.
Da den gikk på skjæret ble alle åtte kastet ut av båten. Trond Olsen mener han overlevde fordi han satt langt bak i båten. Han ringte selv redningsskøyten da han kom til seg selv.
Datteren Rebecca omkom sammen med ekteparet Kjellrun Waagbø (43) og Kjell Hesthammer (48). Samme kveld hadde det vært en konsert med Postgirobygget på Oscarsborg, og følget var på vei tilbake i RIB-en da den traff Småskjær like før klokken ett natt til søndag. Båten fôr 30 meter innover skjæret før den stoppet. (©NTB)