Tekst og foto Dansukker

Det nærmer seg avreise til hytta, så se nøye på oppskriftene, så du får med deg det du har bruk for. Eller kanskje du allerede har det i kjøkkenskapet på hytta?

Cake pops-harer

Ingredienser til cirka 15 kaker: 200 gram malte mandler, 1 desiliter demerarasukker, 200 gram ferdigkjøpt sukkerbrød som smuldres, 1–1½ desiliter sjokoladesaus

Pynt: Hvit sjokolade eller melkesjokolade, 20 Coca cola-flaskegodteri, Kakepynthjerter, Glasur, Trepinner, for eksempel halve grillpinner

Framgangsmåte: Bland sammen alle ingrediensene til deigen og form den til litt avlange boller. Trykk inn to hull i hver bolle ved hjelp av for eksempel skaftet på ei teskje. Smelt sjokoladen over vannbad, og drypp litt sjokolade i bollehullene. Trykk inn ei Coca cola-flaske i hvert hull og legg bollene på rist til sjokoladen har stivnet. Så pensler du den ene sida av bollene med sjokolade og legger dem på rist til sjokoladen har stivnet. Vend bollene og gjør det samme med den andre sida. Sett på et kakepynthjerte som snute på hver bolle før sjokoladen stivner. Form øyne, følehår og munn ved å sprøyte på glasur. Trykk fast en pinne i hver bolle. Kakene oppbevares kjølig.

kakekyllinger
Kyllinger

Påskemuffins

Ingredienser til 10-12 kaker: 100 gram mandelmasse, 150 gram smør eller margarin, ¾ desiliter demerarasukker, Litt salt, 3 egg, 1 desiliter hvetemel, ½ desiliter potetmel, ½ teskje bakepulver, 1 spiseskje vaniljesukker

Krem: 200 gram naturell Philadelphia-ost, 1 desiliter melis, Gul konditorfarge

Pynt: 2 desiliter, kokosflak, Gul konditorfarge, Godteribiter

Framgangsmåte: Start med pynten ved å blande gul konditorfarge med vann, ha i kokosflakene og rør til kokosen er gul. Fordel på et brett og la tørke. Riv mandelmassen, og bland den med smør, demerarasukker og salt. Tilsett eggene, ett om gangen. Bland de to meltypene, bakepulveret og vaniljesukkeret og vend dette inn i røren. Hell over i former. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist. Bland osten og melisen, og farg blandingen gul. Fordel kremen på muffinsene. Dypp dem deretter i kokosflakene. Sett på biter av godteri som øyner og nebb. 

marengskyllinger
Kyllinger

Påskemarengser

Ingredienser til cirka 40 kaker: 3 eggehviter 2 desiliter sukker 3 dråper sitronsaft Gul konditorfarge

Framgangsmåte: Visp eggehvitene, sitronsaften, konditorfarge og én desiliter av sukkeret stivt. Vend inn resten av sukkeret i røren. Ha røren i en sprøytepose, og sprøyt ut små kyllinger på smurt og melet bakepapir. Stekes midt i ovnen ved 125 °C i cirka én time. Lag gjerne øyne og nebb av glasur på de ferdigstekte kyllingene.