Foto: Jotun AS

Jotun lanserer nå nemlig Nye Trebitt Superbeis som hevdes å ha en ganske så unik holdbarhet - inntil åtte år. En slik bestandighet er nesten det doble av den tradisjonelle oljebeisen.

– Det er nok mange som har hatt lyst til å beise, men som likevel har valgt maling fordi beis har kortere vedlikeholdsintervall. Tradisjonell oljebeis har som regel en varighet på fire-fem år. Nye Trebitt Superbeis har en varighet på inntil åtte år og er en ny generasjon beis, forteller produktsjef Christine Nygaard-Andersen i Jotun.

Tørker raskt
Trebitt er et tradisjonsrikt produkt som har beskyttet norske hus- og hyttevegger i over 50 år. Nå er produktet videreutviklet, og den nye teknologien gjør beisen både mer holdbar og mer miljøvennlig.
– Det er en ny kombinasjon av bindemidler, hvor akryl gjør beisen så holdbar. Vi har testet beisen grundig, og den kan vise til svært gode resultater både når det gjelder utseende over tid og egenskapene til å beskytte treverket, forteller reseptansvarlig Kåre Christoffer Tholfsen ved Jotuns laboratorium i Sandefjord.
Trebitt Superbeis egner seg spesielt godt til uhøvlet treverk, og kan benyttes både på nytt og tidligere beiset treverk. Siden beisen er vanntynnet, tørker den betydelig raskere enn vanlig beis.
– Det gjør det mulig å rekke to strøk på en dag eller i løpet av en helg. Dermed slipper du å måtte bruke to hytteturer på å få beiset hytta, forteller Nygaard-Andersen.

Beistrend på hytter og hus
Beis har lenge vært det selvfølgelige valget for mange til hytta eller fritidsboligen. De siste årene har beistrenden også inntatt husveggene.
– Det har nok sammenheng med at vi har blitt mer opptatt av naturen, og beisens egenskap til å få frem strukturen i treverket gir husveggen et mer naturlig utseende, forteller Nygaard-Andersen.
Hun tror trenden vil bre om seg i tiden framover. – Det vil nok bli enda mer aktuelt for mange å velge beis nå som holdbarheten har blitt så mye bedre. I tillegg har vi etter hvert fått beis i mange nye, spennende farger, og beis betyr ikke lenger nødvendigvis mørkebrune vegger. Vi har fått nye fine fargenyanser i grått og brunt, og en ny rød base som har gitt oss veldig flotte rødfarger med en fantastisk lød, sier hun.