Til Gudbrandsdølen Dagningen sier Stubberud at han vurderer å ta loven i egne hender som følge av plagene. Terrassen på hytta i Rondane har bitemerker etter hester som flere ganger har gnagd på treverket.

- I fjor var det naboen som fikk besøk av hestene og da gnagde de på nybilen til en besøkende, sier hytteeieren til GD. Han reagerer ikke på at dyr beiter i området, men synes det er ille at han ikke skal få gjerde inn eiendommen.
 
 
Han mener seg ført bak lyset av kommunen siden det i prospektet for hytteområdet sto at det var avgrenset inngjerding. Dette forsto han som at eiendommen kunne gjerdes inn. Imidlertid er bestemmelsen slik at hytta må inngå i gjerdet. Dermed kommer dyrene fortsatt inn til hyttebygget.
 
Stubbrud forteller til GD at flere hytteeiere er frustrerte over situasjonen. De vurderer å sette opp et gjerde til tross for at det er forbudt. Beitelaget skal ha vist lite forståelse for hytteeiernes situasjon og politiet skal ha anbefalt at hytteeierne i fellesskap anmelder beitelaget.
 
Lederen i Kvamsfjellet beitelag, Jonny Mathisen, sier til GD at han er innstilt på å finne en løsning som alle parter kan leve med. - Jeg forstår frustrasjonen, sier han og vil diskutere saken med hytteeierne.
 
I reguleringsplanen for området har kommunen vedtatt å tillate inngjerding av hyttetun på inntil 200 kvadratmeter. Det er imidlertid en forutsetning at hytta skal være en del av gjerdet.. Klagefristen på vedtaket var 30. juli.
 
Ole Petter Berget er leder i Nord-Fron bonde- og småbrukerlag. Han mener det beste ville vært å gjerde inn hele hyttefelt framfor den enkelte hytte.