house near the water
Planlegger du å besøka hytta i helgen, er det Trøndelag og Møre som spås det beste været. Foto: ©istockphoto.com/Fernando Soares
Det er sol, sønnavind, litt fønvirkning og en varmfront på vei mot Vestlandet som vil skape behagelige temperaturer i Midt-Norge, opplyser statsmeteorolog Anders Sivle til NTB.
I Nord-Norge blir det litt regn på lørdag, men bedre på søndag, bortsett fra Finnmark der skyene vil henge igjen. Det blir varmest i indre strøk av Nordland der temperaturen kan komme opp i 16-17 grader.

Mer skyet på Østlandet
På Vestlandet sør for Stad blir det bra vær på lørdag og begynnelsen av søndag med temperaturer på oppimot 20 grader. Men så vil et lavtrykk trekke med seg regn som begynner i Rogaland.
Noe av det samme været får man på Sørlandet med bra vær på lørdag og tilskyende på søndag, opplyser Sivle.
I Telemark og på Østlandet blir det mer skyet enn i resten av Sør-Norge i helgen, delvis skyet vær med muligheter for regnbyger og temperaturer på inntil 18-19 grader.

Kraftig lavtrykk
Et kraftig lavtrykk ved Island vil styre været i Norge i neste uke. Det vil gi regn i perioder i Sør-Norge og sol i Nord-Norge i begynnelsen av uka, men så vil lavtrykket trekke regn innover også denne landselen, særlig Nordland.
Temperaturene vil gå litt ned i hele landet til uka. Lavtrykket ved Island vil bli liggende og pumpe vestavind og en del regn innover hele landet.
Noe høytrykk og mer sommerlige temperaturforhold er ikke i sikte ifølge Sivle og hans kolleger på Meteorologisk institutt i Oslo. Men så vil de heller ikke se lenger enn ei uke inn i værframtida. (©NTB)