I de fleste storbyene i landet har også gjennomsnittstemperaturen i juli vært over det normale, skriver vg.no.

Men det er altså aller lengst sør, i Agder-fylkene, at det har vært flest penværsdager. Det vil si dager der det nærmest har vært skyfritt.

- Jeg tror det må ha vært tidenes fellesferie her nede på Sørlandet, jubler værstatistiker Bernt Lie fra sitt landsted på Eigebrekk i Mandal, skriver vg.no.

Ironisk nok er nettopp Eigebrekk det stedet i landet som har hatt flest soldager i hele juli.

- Vi har hatt bare to rene gråværsdager mot 14 dager med sol fra nærmest skyfri himmel. Så det er ikke for ingenting vi har hytte her nede, smiler han.

Vg.no skriver videre at likevel har ikke temperaturene i juli vært av de mest ekstreme. Den høyeste ble målt i Nesbyen i Buskerud 21. juli. Da krøp kvikksølvet opp til 31,8 grader.

Men i motsatt ende av landet har værgudene vært noe mindre spandable med sol og sommer. Verst har har det gått utover Andøya. Der har befolkningen bare fått oppleve en fattig penværsdag.

- Som værstatistiker må jeg jo si at det er veldig trist for de som bor i nord. Tromsø er også den eneste av de «større» byene i landet som har hatt en lavere gjennomsnittstemperatur i juli enn det normale, sier Lie.

På Østlandet må man 12 år tilbake for å finne en juli-måned med mer finvær, mens Vest-Norge har hatt sin beste midtsommer siden 2003. I den andre enden av skalaen har Nord-Norge opplevd sin kaldeste sommer på fem år, skriver vg.no 

I Midt-Norge har man også kunnet slikke sol i juli måned, og gjennomsnittstemperaturen har vært godt over det normale. I Trondheim har det denne måneden vært en gjennomsnittlig temperatur på 15,8 grader, mot normalt 13 grader, skriver vg.no

- Jeg kan nok ikke love at det blir like varmt i august som i juli. Men finværet fortsetter nok, både i sør og også i nord, sier Lie.