N_r_yfjorden_Stigen_29_21juli_2005_061

Du kan velge mellom aktiviteter som brevandring, klatring, sykling, toppturer, kajakkpadling og gourmetmatlaging på primus, avhengig av om du blir med på Base Camp eller Fjell-triatlon. Mektige naturopplevelser fra fjell til fjord og på bre kommer som en velfortjent bonus.

Bild_258
Brekurs på Smørstabbreen. Foto: Vera Simonsen.

Base Camp for voksne
En grensesprengende opplevelse for aktive og lekne voksne! Variert aktivitetstilbud hver dag, hvor leirliv og sosialt samvær er rammen. Her gir egen innsats uttelling, mens fjernkontrollen kan ligge igjen hjemme. Uka fylles med brevandring, turer på topper og i daler, gourmetmatlaging på primus, seterbesøk, klatring og hygge ved leirbålet. Vi bor i lavvo, så gjør deg klar for å dele telt, måltider, synspunkter og eimen av sure sokker med likesinnede.

Leiren ligger på idylliske Tungestølen, omgitt av bratt og vakker vestlandsnatur like oppunder Jostedalsbreen. Naturglede og opplevelser for livet venter på vågelystne friluftsfolk!

Avgangsdato: mandag 31/7. Turkode: 7650/6.

Grindstad_007
Trening på redning fra bresprekk ved Demmevasshytta. Foto: T. F. Grindstad.

Mer informasjon og påmelding til turen finner du på turplanleggeren.

Fjell-triatlon
Turen vil by på mektige naturopplevelser både til fots, i vann, på sykkel og over bre. Vi tar toget til Hallingskeid og overnatter der første natten. Videre går turen til Demmevashytta, hytta til DNT Fjellsport Oslo, beliggende tett oppunder en brearm ved Hardangerjøkulen med en enestående utsikt. Hytta er i seg selv en opplevelse! Neste dag går turen over Hardangerjøkulen til Finsehytta. Deretter på sykkel til Flåm hvor turen avslutter med kajakkpadling på Aurlandsfjorden. Turen er for alle som liker variasjon, spenning og utfordringer. Du trenger ikke å ha erfaring med tur på bre, men må være i normalt god form da det er lange turer hver dag. To brekyndige turledere vil føre trygt over Hardangerjøkulen og ned til Finsehytta.

Avgangsdato: torsdag 27. juli. Turkode: 7655/6.

Mer informasjon og påmelding til turen finner du på turplanleggeren.

Kilde: Den norske turistforening
Tekst: Tine Mjølnerød