– Målet med dagen er å motivere folk til fysisk aktivitet, og få dem med ut slik at de kan være med på tilrettelagte aktiviteter i nærmiljøet, sier Kristin Oftedal Vinje, fagsjef for Barnas Turlag i Den Norske Turistforening.

Skattejakt og padling
Hun forteller at turistforeninger og turlag i Arendal, Bergen, Drammen, Flora, Kristiansand, Skien og Telemark, Stavanger, Trondheim, Ålesund, og Oslo har lagt opp til aktiviteter som padling, ridning, klatring, mat på bål, kulturstier, skattejakt, fiske og naturstier denne dagen.
– De fleste arrangørene har lagt opp til at de som vil være med kan gå til en base, som i DNT Oslo og Omegn der arrangementet skjer på Sæteren Gård i Bærum. Der kan alle prøve seg på noe de har lyst til, være sammen og spise matpakka ute.

Ta kontakt med din lokale medlemsforening for mer informasjon, eller finn ut hva som skjer der du bor i vår aktivitetsoversikt

For alle
Arrangementene er beregnet på alle, men hovedmålgruppa er barnefamilier, ungdom, besteforeldre, tanter, onkler og ellers de som har lyst på en opplevelsesrik dag under åpen himmel.
– Uansett vær kommer dette til å bli en unik turdag, spår Oftedal Vinje. Hun forventer rundt 10 000 deltakere, og kan fortelle at om det blir vellykket i år har ”KOM DEG UT-dagen” kommet for å bli.
– I år har vi arrangert Kom deg ut-dag i september. Neste år blir det  KOM DEG UT-dag både 11. februar og 9. september. Planen er at dette blir årvisse begivenheter som flere kan bli med på.

Tekst: 
Kilde og bilde: Den Norske Turistforening