Hyttekos
Forskeren Marianne Lien har i flere år studert hyttekulturens

Ifølge forfatterne, Marianne E. Lien og Simone Abram, handler ikke boka om konkrete hytter og alle de konkrete tingene som vi fyller den med, enten det er store vindusflater, fiffig interiørdetaljer eller toalettløsninger. Nei, det er alt det andre, som spenner fra drømmen om å kunne skaffe seg si egen hytte, til gleden over endelig å være fri fra forpliktelsene som hytta fører med seg. 

Det handler om følelser

Hyttene våre både samler og splitter familier, ja den kan skape evigvarende familiefeider. Og nettopp i hytta kan selve familielivet skapes om alt går bra.

Mer enn en bygning

Hytta beskrives som et slags familiemedlem, som vi kan bli veldig glad i eller skrekkelig lei av. For den inviterer til rekreasjon og hvile, men stiller også strenge krav, ikke minst til vedlikehiold.

Blikk både innenfra og utenfra

Bakgrunnen for boka er at engelske Abram har blitt med antropologkollega Lien på hytta noen ganger. Og hun som ikke hadde kjennskap til det norske hyttelivet, stilte spørsmål som en innfødt nordmann neppe ville stilt. Dermed blir det et blikk på hytta både fra ut- og innsida.