Jakter du etter ny enebolig eller leilighet via nettstedet finn.no? Tips: Klikk deg inn på hytteannonsene. Under rubrikken «fritidsbolig til salgs» gjemmer også boligannonsene seg. Flere meglerhus benytter praksisen med å legge ut attraktive boligeiendommer på Nøtterøy for salg som feriesteder.

På Norges største markedsplass på nettet, finn.no, finner vi elleve salgsannonser for Nøtterøy under rubrikken «fritidsbolig til salgs». Bare tre av annonsene gjelder rene hytteeiendommer, mens de resterende objektene er leiligheter eller helårsboliger. Meglere Øyene har snakket med, benekter at prisen har betydning for denne praksisen:

– Det er ikke noe spekulativt i dette. Så lenge det ikke er boplikt på Nøtterøy, er det mulig å kjøpe en enebolig og benytte denne som fritidsbolig. Ved å legge ut salgsannonsene både under bolig og fritidsbolig, treffer vi også alle interessenter. Det er ikke dermed sagt at eiendommene blir solgt som fritidsboliger, sier megler Jens-Arne Dammyr hos Advokatene Sem & Johnsen Eiendomsmegling.

Administrerende direktør Harald Johannssen i Eiendomsmelger 1 Vestfold, opplyser at brorparten av de som er på jakt etter hytte, også vil ha en hytte i et typisk hytteområde. Han ser ingen trend i at folk kjøper helårsbolig for å benytte denne som fritidssted. Men unntakene finnes. Eiendomsmegler 1 bistår salget av en leilighet i Husøystrand, hvorfra du omtrent kan putte tærne rett ut i vannet. Leiligheten har vært benyttet som fritidsbolig, og ligger derfor til salgs under «fritidsbolig».

– Vi prøver ut begge markedene ved å annonsere objektene under både «bolig« og «fritidsbolig», sier megler Anette Vindum i Privatmegleren Wilhelmsen & Renstrøm.

Kilde og bilde: Oyene.no
Av: An-Magritt Larsen