Forhåpentligvis ikke, og vi får da håpe at kort-, terning- og brettspill fortsatt holder stand, og at hele familien synes det er hyggelig.

Wordfeud

Likevel, kanskje det går an å gjøre også de digitale spillene til sosial hyttekos?

Det er flere mulige spill, og her presenterer vi et par av dem, som også de ikke helt unge kan ha glede av.

Wordfeud er et sånt, og kan spilles to og to på hver sin telefon. Det er om å gjøre å lage ord og er veldig likt Scrabble.

Hva med å lage en cup, eller kanskje en serie der alle spiller mot alle og får både poeng og målforskjell, omtrent som i fotball?

2048

Det fins også et enkelt matematikkspill som kan appellere. Det heter 2048 og kan, som Wordfeud, lastes ned gratis.

Det tilsynelatende kryptiske navnet er ganske logisk, siden 2.048 er en toerpotens, og de tre laveste toerpotensene er, som kjent, 2, 4 og 8.

Hele spillet går ut på å legge sammen to og to toere til en firer, to og to firere til en åtter, og så videre, helt til spillet låser seg.

Det er et enmannsspill, men det går fint å spille hvert sitt spill og se hvem som er best. Ett hver dag, kanskje, der hver deltager får et plass-siffer. 1 for første, 2 for andre-, og 3 for tredjeplass ...

Og så legger dere sammen til slutt.

Som tidligere matematikklærer, kan artikkelforfatteren se at spillet kan ha en viss verdi som regnetrening, selvom alle tallene bare er toerpotenser.

Ikke glem de tradisjonelle hyttespillene

Quiz Battle er også populært. Det er et spørrespill, der det ikke bare er om å gjøre å svare riktig, men også å være strategisk.

Men - husk Yatzi, Ti tusen, Vri Åtter, Monopol og alle de andre spillene også.

Og sjakk, selvfølgelig!