Ekstremkulda har virkelig gjort sitt inntog i Telemark, og flere steder i Telemark har det vært målinger ned mot 40 minusgrader denne uka, skriver Varden.

Både på Møsstrond i Rauland og i Drivarbekkdalen i Øyfjell ble det denne uka målt 37 minusgrader.

Les også: Behandling mot frostskader og nedkjøling

Temperaturene kommer til å holde seg lave mot helgen og gjennom helgen også. Både Telemark, Buskerud og Oppland vil oppleve at gradestokken passerer minus ti. Flere områder i Oppland, blant annet Ringbu og Dovre vil få temperaturer ned mot 20 minus.

  Les også: Nå bør du sjekke hytta!

Knitrer i snøen

– Jeg synes det er et perfekt vær. Det er deilig når man hører det knitrer under føttene når du går. Nå viser gradestokken 30 minusgrader, sier hundekjører Silvia Furtwängler som bor på Varmevoll på Møsstrond da Varden tar kontakt. Tidlig tirsdag morgen viste gradestokken 37 minusgrader, men det stoppet ikke Silvia, som er vant med ekstremkulde, fra å bevege seg utendørs.

– Nei, det var bare friskt og godt. Jeg måtte jo mate hundene mine også. Det var vel også enda kaldere enn dette i fjor, sier Furtwängler.

Les også: Nå lurer iskald ørret under isen

– Svir godt i nesa

Også i Drivarbekkdalen i Øyfjell ble det målt 37 minusgrader tidligere i uka, og daglig leder ved Langhuset Dyrdal A/S, Asbjørn Dyrdal, sier at man kjente kulda godt på kroppen i morgentimene.

– Det svir godt i nesa og i kinnene for å si det sånn. Dette må vel klart være det kaldeste som er målt her denne vinteren, sier Dyrdal til Varden.

Følg Hytteavisen på facebook