Illustrasjonsbilde
– Det har ikke vært noen forandringer i løpet av natta. Fortsatt er vannføringen i Lågendalen forbi Kongsberg svært stor, og fortsatt er Nybrua og Myntbrua stengt, mens Labrobrua likevel kan holdes åpen, sier operasjonsleder Olav Myrvold i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB i 5-tiden natt til torsdag.
Vannstanden i Numedalslågen steg fire meter onsdag, men likevel har ikke politiet i Norges nedbørsfylke nummer én for tiden mottatt meldinger om at folk har skadet seg.
– Vi har ikke fått melding om at det har skjedd noe dramatisk. Mange har selvfølgelig fått vann i kjellere, og avlinger er ødelagt, men ingen er så langt skadd, sier operasjonslederen.

11 fylkesveier stengt
For mange av innbyggerne i spesielt Kongsbergs-området og det isolerte tettstedet Rollag lenger nord langs Numedalslågen har de siste dagene vært en prøvelse. I morgentimene torsdag var hele 11 fylkesveier i Buskerud stengt. Mange steder er båt eneste fornuftige framkomstmiddel.
Ett lyspunkt for reisende gjennom Buskerud er at Jernbaneverket valgte å åpne strekningen mellom Hønefoss og Ål på Bergensbanen ved midnatt onsdag kveld, etter jord- og steinraset kvelden før.

Døgnberedskap
I Rollag har mannskaper fra Norsk Folkehjelp Sanitet etablert døgnberedskap for transport med båter til og fra Rollag sentrum, som er totalt isolert på grunn av Numedalslågen som har gått over sine bredder. Flomtoppen er ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) først ventet i morgentimene torsdag.
– Vi har mannskaper som til en hver tid er klare til å rykke ut dersom behovet melder seg, sier sanitetsleder Svein Bekkjorden i Norsk Folkehjelp Veggli og Rollag. Gruppen har hatt 10 mannskaper i aktiv innsats hele onsdag kveld, og kan på kort tid mobilisere rundt 20 mannskaper dersom det skulle oppstå et økt behov for assistanse. (©NTB)