Det er Tom Majlund Nielsen som sier dette i intervju med Rjukan Arbeiderblad. Hytteutbyggeren i Telemark ser fenomenet komme til uttrykk i byggingen av stadig større hytter. 8-12 sengeplasser og to bad og alle fasiliteter er den nye «standarden».

Ferdig måkt og oppåvarmet

– Voksne nordmenn har et annet bilde av hytta: Den er uten strøm, uten vann og iskald. Først søndag når du er klar til å reise hjem, begynner temperaturen å bli levelig inne, sier Majlund Nielsen til RA.

Men nå vil hyttefolk komme til ferdig måkt parkeringsplass utenfor fritidsboligen. Oppvarmet og klar til bruk skal den også være. Hytta brukes på en annen måte, men samtidig søker folk til fjellet for å gjenoppleve barndomsgleder med snø og aktiviteter.

Finansierer med utleie

Majlund Nielsen har bygget flere hundre hytter i Hovdestaul i Gaustaområdet. Mange av hytteeierne lar ham leie ut hytta på deres vegne. Slik finansierer de mye av hyttekjøpet.

– Sist jul var alt utleid, og det er første gang det var absolutt fullt i jula i de hyttene vi har til utleie. Store familier leier gjerne to hytter ved siden av hverandre, slik kan de lage mat og spise i den ene hytta, og kose seg i den andre.