- Basert på hva jeg har hørt har laksefisket ikke vært bra i år, og jeg kan med sikkerhet si at fangsten er langt, langt under det normale, sier styreleder i Numedalslågen elvelag, Asle Granerud, skriver op.no.

Lav vannstand på grunn av den ekstremt varme sommeren gjør at fisken står og stanger ute i fjorden, og både sportsfisket og det kulturhistoriske fisket i Lågen viser lave tall.

-Verken 2004 eller 2005 var spesielt gode sesonger heller, men årets sesong er generelt dårlig, sier Arne Lindsverk hos Brufoss hytte og laksesenter.

Op.no skriver videre at selv om tallene for årets sesong ikke er klare er tendensen meget klar. For eksempel er kun i overkant av 200 kg laks dratt opp av vannet i teinefisket i Kjærrafossen av kvoten på 500kg.

Blant sportsfiskerne sprer ordet seg fort, og salget av fiskekort reduseres i takt med mengden fisk, skriver op.no.

- Fiskerne er godt informert og i fiskemiljøet er det godt kjent at det ikke har vært altfor bra i Lågen i sommer. Da finner de heller andre elver å fiske i, fortsetter Lindsverk, og påpeker at det ikke er mer enn en tretimers biltur til Sørlandselvene.

- Et problem er fangstrapportene i Numedalslågen som er altfor lite oppdaterte. Det er helt håpløst å gi et inntrykk av hvordan fisket er her, så lenge fangsttallene ikke kommer ut fort nok. Konkurrentene våre ligger ute med kontinuerlig oppdaterte fangsttall, så vi må få ut fingeren her også, mener han.

- Det er jo ingen vits i å skjule noe. Da blir de mangelfulle tallene representative for fisket her, og turistene vil velge andre elver. Det er jo ganske trasig, sier Lindsverk.

Op.no skriver at det spekuleres i om det kan være dårlig lakseår i tillegg til den hete sommeren, men det er vanskelig å få oversikt over situasjonen.

- Det er nok mer fisk i elva enn vi tror, men de står nok og trykker på de samme stedene. Vi har hatt noen sportsfiskere på besøk i det siste, og de har faktisk fått litt fisk, sier Lindsverk, som håper på regn, økt vannføring og god fangst nå på sensommeren så i hvert fall noe av sesongen kan reddes, skriver op.no.