- Jentene er helt klart den førende parten, i hvert fall når det gjelder starten av søket etter hytte, sier megler Christian Haatuft. Han får henvendelser fra kvinner som er interessert i å kjøpe hytte hver eneste dag. Jentene setter seg opp som interessenter og plukker ut visningsobjekter.
- Når avgjørelsen skal tas kommer mannen inn i bildet, men da er jo utvalget egentlig forhåndsbestemt av kvinnen, sier Haatuft. Megleren tror kvinnens tradisjonelle rolle som redebygger er avgjørende for engasjementet og tydeligheten deres. De vil ha et samlingspunkt der familien kan ha kvalitetstid sammen, filosoferer han.

Driftig dame
Ingrid Severinsen fra Tønsberg er en av jentene som har gått hele veien. Hun gjorde alt fra å ta kontakt med megler til å fikse selve hyttebygginga. Mannen så ikke tomta før et halvår etter kjøpet, og var ikke på den håndlaftede hytta på Geilo før den sto innflytningsklar sist påske.
Vinteren for tre år siden travet hun rundt i området, kjøpte tomt og engasjerte en arkitekt til å skisse opp hytta.
- Vi var i gang med å tegne da mannen min første gang var med oppover i høstferien. Selv hadde jeg klare planer for hvordan jeg ville ha hytta. Jeg hadde til og med plukket ut inngangsdøren selv, ler Ingrid Sevrinsen.

Interiør og innredning
Den driftige damen fra Tønsberg kikket mye på interiør i magasiner og butikker i god tid før hytta skulle innredes, og tok byggmessige utfordringer etterhvert som de oppsto. Noen ble overrasket da de spurte etter byggherre, og fortsatt fikk prate med ei hyggelig jente på telefonen.
- Jeg hadde mange samtaler med Os Trekultur, som har gjort en hel del på hytta, forteller Ingrid Severinsen. Hun ga greit beskjed om hvordan hun ville ha det , og fikk også veldig mange gode råd og ideer tilbake. Det eneste hun ikke gjorde var å prute på produktene.
- Jeg er for snill til akkurat det, sier Ingrid og forsikrer at det kan være veldig greit å ha en mann i bakhånd.

Foto: www.ifi.no
Kilde: www.hyttemag.no