Flere av ferjene som hadde vært i streik kastet loss sent onsdag kveld, og fraktet igjen passasjerer og biler etter at streiken ble avblåst klokken 22.
Hurtigrutens skip MS «Lofoten» starter opp planlagt Vestlandscruise 26. mai. MS «Nordkapp» ligger i Bodø, og tar fatt på sin sørlige seiling derfra lørdag morgen. MS «Trollfjord» starter sørover fra Tromsø natt til fredag. Deretter snur det og tar sin egen nordgående rute fra Bodø lørdag ettermiddag.

Hurtigruteskipene trengte lengre tid enn de vanlige ferjene på å komme i rute igjen, blant annet på grunn av permitteringer som følge av streiken.
– Vi er veldig glade for å være i gang igjen, for konsekvensene har vært alvorlige, sier driftsdirektør Torkild Torkildsen til NTB.
Arbeidet med å kontakte kunder som på grunn av streiken hadde avbestilt sine reiser med turistattraksjonen, startet allerede natt til torsdag.
– Vi tar kontakt, og agenter ute i verden tar kontakt. Men det er klart at vi har tapt mye på denne streiken, sier Torkildsen.
Statens vegvesen opplyste til NTB torsdag at det ikke var spesielle problemer i trafikken som følge av etterdønninger etter ferjestreiken. Partene i den elleve dager lange fastlåste ferjekonflikten ble enige etter at Rederienes landsforening la fram et nytt forslag for Norsk Sjøoffisersforbund onsdag. (©NTB)