Imidlertid er det mange som opplever hytteinnbrudd, som for eksempel to meldte tilfeller i Agder idag, det ene på Vegårshei og det andre i Evje. Begge er innbrudd som har skjedd tidligere og ble oppdaget nå i påsken.

Du kan gjøre noe allerede nå

På bygg.no leser vi noen tips fra Securitas Direct om hvordan du kan sikre hytta. La oss først se på hva du kan gjøre før du drar hjem fra påskeferien: Akkurat som hjemme, er det lurt å alliere seg med hyttenaboene. Gjør for eksempel avtaler om tråkking eller måking, så det ser ut som det er folk på hytta. Lyd- og lystrikset er også smart. Elektroniske tidsbrytere som slår av og på radioer og lamper, gjør kanskje at kjeltringene tenker seg om en gang ekstra før de bryter seg inn. Særlig nå som vi har fått LED-lamper, som nesten ikke trekker strøm, er dette en god løsning. Det er også viktig å fjerne de viktigste verdisakene. Det er i alle fall ikke lurt å la den nye flatskjermen henge på utstilling i hyttevinduet.

Ta bilder – for sikkerhets skyld

Har du forresten husket å fotografere innboet, både på hytta og hjemme? Det er fornuftig, i tilfelle uhellet likevel skulle være ute. Det er ikke lett å huske hva vi eier, om vi skulle være så uheldige å måtte fylle inn et innbruddsskjema fra forsikringsselskapet.

Noe å tenke på før neste hyttetur

Før neste hyttetur kan det være fornuftig å tenke over om du vil skru dør- og vindusbelistningen fast med énveisskruer, montere doble dørlåser, installere sikkerhetslås og alarm. Alarmen bør nok absolutt tilkobles en sentral, for det har ofte ikke så mye for seg med en alarm som hyler ut i det tomme intet. Securitas Direct anbefaler et alarmanlegg som er slik at du kan følge med på hyttas status via smarttelefonen og få SMS-varsling dersom noe skjer.

Overvåking fra sofakroken

Stadig flere hytter har bredbånd. Dermed er det også gode muligheter for å overvåke hytta med web-kamera. Ta en kikk på nettet før neste hyttetur, så vet du hva markedet har å tilby, og til hvilken pris.