Advokaten hevder at de som drev firmaet har forsømt seg overfor veldig mange, men vet ikke om det er gjort bevisst eller utgen vitende og vilje.

Det er surt å kanskje tape 20.000 kroner, som er det minste kravet i boet, hvor det skal være lite verdier. Langt verre når kravet er mer enn 1,3 millioner.

Noen har betalt inn søknadsgebyrer, mens andre har betalt forskudd. Noen av disse har fått utlevert tegninger, andre byggesett eller deler av byggesett. Mens andre igjen ikke har fått noe som helst.

Til sammen skal minst tolv kjøpere av hus og hytter være rammet og ser ut til å kunne tape 4,2 millioner kroner til sammen.

Totalt er det kommet inn rundt hundre krav på til sammen bortimot 30.000.000 kroner, noe som ikke gjør utsiktene lyser for familier med hytte- eller husdrøm.

Drammenshus og hytter

De fleste vil trolig kjenne firmaet under navnet Drammenshus og Hytter, som det het fram til oktober i fjor. Firmaet hadde salgskontor i Drammen, mens produksjonen foregikk i Modum.

Her kan du lese en veldig hyggelig nyhet fra 2013.

Straffbare forhold?

Bobestyreren mener manglende prosjektregnskap og -kalkyler kan være en grunn til at bedriften gikk overende, ikke bare presset likviditet, som ble oppgitt som årsak.

DT skriver at en borevisor arbeider med å finne ut om det har skjedd noe straffbart, og kemneren foretar bokettersyn.

Avisa opplyser at de ansvarlige i bedriften ikke vil uttale seg om saken.