Hytteeierparet var godt fornøyd og forsto selvfølgelig godt at vedkommende gjerne ville at noen slektninger ikke så langt unna hytta skulle ta en kikk først.

Gjorde avtale med velvillig leieboer

Avtalen var at de i løpet av helga skulle ta kontakt med leietageren som har bodd i hytta nå i vinter og som skal flytte ut før sommeren. Tanken var en direkte kontakt mellom henne og slektningene. – Leietageren vår er ei veldig hyggelig ung dame, som ikke overraskende var velvilligheten selv. Vi måtte gjerne gi telefonnummeret vårt videre, forteller hytteeierne.

– Mangel på folkeskikk ikke å si fra

Allerede fredag kveld ringte den kvinnelige halvdelen av eierparet for å formidle telefonnummeret til vedkommende som bare et drøyt døgn i forveien hadde vært svært så ivrig etter å få leie. – Det var bare det at den unge dama og familien hennes allerede hadde leid noe annet, opplyser hun nokså irritert. – Det er klart at vi ikke hadde noen avtale om å leie, men når vi til og med var avhengig av å involvere et annet menneske, ville et minimum av folkeskikk tilsi at hun hadde gitt oss beskjed. Det koster så lite å ta en telefon og si fra ...