Sanderstølen 5

– Vi ønsket å bruke møblene fra feriehuset inn i den nye hytta, forteller hytteeierne, som liker det fine samspillet de har fått til mellom det franske og «hytte-norske». Men så tilkalte de også interiørarkitekt for å finne de beste løsningene.

Oppbevaringsløsninger

Hytteeierne var blant annet opptatt av å finne gode oppbevaringsløsninger og skjerming mot innsyn.

– Hyttene ligger relativt tett, sier ekteparet til myNewsdesk. Dette skaper på den ene siden trygghet og representerer mange goder. Men samtidig melder det seg et behov for å skjerme for innsyn.

Sanderstølen 2
Funksjonelle innbygde skapløsninger ble laget på stedet.

God hjelp av interiørarkitekt

– Det var viktig for oss at det ble gode løsninger som sto i stil med våre møbler og ting fra feriehuset. Vi er så fornøyd med hjelpen og veiledningen fra interiørarkitekten, sier Gerd og Finn Fadum.

Paret ønsket skjerming i alle vinduer i alle rom. Sammen med interiørarkitekten ble løsningen spesialsydde liftgardiner i naturfarget lin i stue og på soverom. Gardinene skulle spille på lag med spisestuestolene med lintrekk. 

Plisségardiner

På toalett og bad ønsket de skjerming og samtidig lys. Her ble det bestilt plisségardiner som kan justeres både ovenfra og nedenfra. Duken er lys slik at den slipper inn godt med dagslys selv om vinduet er helt eller delvis dekket til.

Den samme funksjonen ønsket de i vinduet over kjøkkenbenken. Her ville de ha mulighet til å se ut, men samtidig skjerme noe. En løsning med plisségardin som kan justeres nedenfra og opp passet ypperlig her. Duken i plisségardinen er lys og lun i fargen slik at den står i stil til de linfargede liftgardinene ellers i stuen/kjøkkenet.

Sanderstølen 4
Plisségardinene på badet kan justeres både ovenfra og nedenfra.

Fransk eleganse

Paret fikk ellers ordnet integrerte, plassbygde og funksjonelle oppbevaringsløsninger. Sammen med tekstilvalgene på solskjerming og gardiner er noe av den franske elegansen dermed videreført midt i den norske fjellheimen.

- Vi er så fornøyd med løsningene i hytta vår, kommer det samstemt fra de begge.

Sanderstølen 3
De franske møblene fra feriehuset i Frankrike kommer til sin fulle rett også i den nye hytta på Sanderstølen.