Av mange kandidater ble familien Korneruds hytte trukket som vinner i finalen. Nå får de et spill flunkende nytt, spesiallaget kjøkken for inntil 75 000 kroner fra Femund Interiør AS.

- Åh, nå ble jeg glad! Dette passer oss utrolig bra. Det blir så godt å få nytt kjøkken. Det vi har nå er helt håpløst dårlig, sier Liv til hytteavisen.no. I konkurransebidraget skriver hun blant annet:

 

Slik ser kjøkkenet ut idag. Snart vil et flott heltre kjøkken fra Femund Interiør AS skape ny glede på kjøkkenet.

”Kjøkkenet har et overskap og en benk med underskap og skuffeseksjon. Man må være veldig forsiktig når man åpner en av skyvedørene i overskapet ellers får man den i hodet (har prøvd det...). Kjøkkenet mangler oppvaskkum som hadde vært godt å ha selv om det ikke er strøm og innlagt vann, det er solcellepanel som fungerer bra”. 

Ventet med kjøkkenet
Familiehytta ligger i hyttefeltet Bjønnåsen på Ringsakerfjellet i Ringsaker kommune, bare vel en halvtimes kjøretur hjemmefra. De bor i Brumunddal i Hedmark og kjøpte hytta for ti år siden. Familiens fire medlemmer, Liv, Kjell, Magnus (18) og Marte (16) er flittige brukere av fritidsboligen; de voksne litt mer enn ungdommene, skjønner vi. 

Slik ser hytta på Bjønnåsen ut. Foto: Familien Kornerud

- Vi er så glad vi har hytte og har gjort mye for å holde den i skikkelig stand. Men nytt kjøkken har vi ikke sett oss råd til, sier Liv. 

Her er det sosialt samvær rundt monopolspillet, kort, og vårt eget "By, land og sjø" som står i fokus og selvfølgelig skiturer, aketurer om vinteren og fiske, turgåing om sommeren. Det viktigste med hytta er å ha et fristed å reise til hvor vi kan slappe av og samle nye krefter, sier hun. 

Bindingsverkshytta ble bygget i 1966. Familien Kornerud kjøpte den i 1999 og falt blant annet for dens praktiske innretning. – Hytta ligger litt inn i skogen fra veien, så vi har gitt den det passende navnet ”Gjømt bort”. Vi dro møblene og annet inventar over snøen fram til hytta da vi overtok den. Den har ei stor stue og bare en av kortveggene i stua er yttervegg. Den er derfor lett å få varm vinterstid. Men vi har ikke strøm, bare solcelleanlegg, forteller hun. 

Ringsakerfjellet kan overraske med store snømengder. Her forsøker Magnus å finne døra. Bare pipa er synlig. Foto: Familien Kornerud

Fantastisk område

- Hvordan vil du beskrive området hytta ligger i?

- Det er en fantastisk fint rekreasjonsområde. For oss som liker å gå på ski er det utmerket, og for barna er her nok med akemuligheter. Men området har ikke noe skitrekk og alpinmiljø. 

Nå begynner planleggingsprosessen sammen med Femund Interiør. – Vi gleder oss veldig, sier Liv. 

Grillkos i hytteveggen. Liv, Magnus, Oliver og Marte nyter hyttelivet. Foto: Familien Kornerud

200 bidrag
Omkring 200 bidrag kom inn i konkurransen. For å kunne være med i finalegruppen, måtte deltakerne svare korrekt på inngangsspørsmålet: ”Hvor mange hytter og fritidshus tror du myndighetene hadde registrert per januar 2008. Svaralternativene var ca 100 000, ca 400 000 eller ca 700 000?” Korrekt antall er ca 400 000. 

- Vi er strålende fornøyd med responsen, sier webansvarlig Robert Dal i hytteavisen.no. Han forteller at en del bidrag kom uten bilde og følgelig ikke tilfredstilte kravet til deltakelse. Ikke alle traff riktig på inngangsspørsmålet heller, sier han.