Foto: www.bildebase.no

- Her i regionen har vi sett hytteprisene doble seg to ganger, den første gangen det skjedde var fra 1997 til 2000. Vi har så hatt en ny dobling fram til i dag, forteller Erik Rabstad ved Meglerhuset Leinæs i Larvik. Rabstad tror det fortsatt relativt begrensede utbudet av nye objekter og at rentenivået fortsatt ser ut til å holde seg lavt kan gjøre at prisene vil kunne fortsette å stige inneværende år.
Rabstad har inntrykk av at det begrensede utbudet skyldes at mange hytter fortsatt er familiesteder med personlig affeksjon, og at de derfor helst overdras innad i familien. Dette støttes sannsynligvis av en moderat rente, som bidrar til at på tross av stigende priser vil medlemmer av familien kunne ha mulighet til å ta over og ha råd til løse ut andres andeler.

Renten viktig
På Hvaler i Østfold ser det ser det så langt ut til at utbudet av hytteeiendommer vil bli det samme som i fjor, og listen over interessenter likeså. Ifølge Flemming Skogen ved Notar Eiendom i Fredrikstad kan noe stigende rente de siste årene kan ha lagt en ørliten demper på kjøpelysten av fritidseiendommer, men at objekter med best beliggenhet nær vannkanten stort sett alltid vil være attraktive.
– Hos oss er det til enhver tid 20-30 interesserte på liste, men sesongen for fjellhytter er ennå ikke helt over, så vi har ikke noe klart bilde av situasjonen ennå, sier Skogen.

Erik Rabstad ved Meglerhuset Leinæs i Larvik har sett prisene doble seg to ganger

Mange hyttefelter i sør
Etter interessen og aktiviteten å dømme ser sesongen for salg av hytter ved sjøen på Sørlandet også ut til å kunne bli noenlunde lik i fjor.

- Det er sjelden tradisjonelle "sørlandsperler" omsettes på det åpne marked i vårt distrikt, men når de selges er interessen alltid meget stor, og prisene stiger fortsatt. 
Vi ser imidlertid fortsatt vekst innenfor nye og prosjekterte fritidseiendommer i typiske hyttefelt. Sesongstart i vårt distrikt blir med visningshelg før påske, forteller Anita Torjussen ved Eiendomsmegler 1 i Lyngdal.
 Hun arbeider i området Farsund, Lyngdal og Mandal, alle tre store hyttekommuner, og her er det i stor grad Rogalendinger som kjøper. 
I år er tilbudet av hytter like godt som i fjoråret, det er god aktivitet i markedet, så Anita forventer en positiv utvikling.