Rolf Kristoffersen bor på Nøtterøy, og bruker kajakken gjennom hele året. Han mener at hyttefolk må være en av de største gruppene av kajakkeiere, og ser ofte hytter langs kysten som har kajakker liggende.

Les også: Friluftsliv slår alle rekorder

Morgenstund på sjøen

En blek morgensol jobber strålene sine fram gjennom skylaget. Det er morgen, tidlig formiddag, og cirka en halvtime siden vi parkerte på Svelvikstranda og satte kajakkene på vannet. Her ute på sjøen er det nesten vindstille.

- Det er noe helt spesielt med morgenstund i kajakk. Alle lyder, lukter og inntrykk blir sterkere, sier Kristoffersen.

Det er ikke noe som heter kajakksesong for han. Årets siste padletur tok han 31. desember. Årets første tur ble 1. januar.

- Det var veldig fint vær akkurat i jula og rundt nyttår i fjor, sier mannen som padlet 1860 kilometer i 2011.

- Om vinteren er jeg ute minst en gang i løpet av helga. Resten av året er det flere ganger i uka, sier han.

Les også: Padler fra Tromsø til Tønsberg

Det er sju år siden Kristoffersen begynte å padle. Det var en vond rygg som fikk han til å se etter nye måter å bevege seg på. Siden har ryggen vært fin, og Kristoffersen har hatt en lidenskap.

- Jeg kjøpte en brukt kajakk på Finn.no, og åre på biltema, ler han.

Han mener en nybegynner kan finne seg åre og kajakk til cirka 12.000 kroner i en sportsbutikk.

- Se her, en stillehavsøsters.

Vi har padlet inn i et smalt, grunt sund der vi kan se bunnen bare noen centimeter under kajakken. Kristoffersen har lagt padleåra fra seg på tvers over kajakken og hentet opp noe fra bunnen. 

- Den er god å koke, men du må koke den litt lenger enn vanlig blåskjell, sier han og peker ned på bunnen igjen, der det ligger massevis av lyse østerskall.

- Se så mange østers det er her. De er i ferd med å overta for blåskjellene, så egentlig er de ikke ønsket her, sier han, og manøvrerer kajakken videre over gjennom sundet.

Vi har padlet inn i et sund mellom Hudø og en liten holme. Vi glir lydløst frem. Et andepar oppdager oss ikke før vi er helt innpå dem, og gir på langs etter fjellveggen. 

- Se der. Det er sånt jeg liker å se, for du kommer så tett på naturen. Ser du hvordan hunnen prøver å gjøre seg usynlig for oss, mens hannen brisker seg, sier Kristoffersen.

Besøk Hytteavisens facebookside