En sammenligning viser nemlig at ei uke på ei norsk skihytte er blitt noe dyrere siden i fjor på grunn av kronekursen. Hvis ukeleia er 5.000 kroner i norske penger, har den gått opp fra 4.865 til 5024 danske kroner fra i fjor til i år. Og alt annet danskene skal kjøpe av varer og tjenester i Norge, har selvfølgelig økt tilsvarende. – Men, tenker danskene, – da blir det enda mer lønnsomt å ta med øl hjemmefra.

Svenskekrona har også styrket seg

Heldigvis for oss har utviklingen gått den samme veien også i andre land danskene kan finne på å reise til i vinterferien. 5.000 svenske kroner, for eksempel, har økt fra 5.064 til 5.214 danske. Og også i forhold til euroen har danskekrona svekket seg, men bare med to-tre tiere for et tilsvarende beløp.

Velger danskene Sveits?

I Sveits, derimot, får danskene mer igjen for krona si enn i fjor. Det som i fjor kostet 5.000 danske kroner, er redusert til 4.919. Men Sveits er vel regnet som såpass kostbart land å feriere i at det kan vel hende danskene velger seg Norge i år også.

Du kan spare hundrelapper i Danmark

Hvis den norske krona holder seg på det samme nivået i forhold til den danske også om et halvår, blir det tilsvarende med hundrelapper å hente for nordmenn som synes det er dejligt å være norsk i Danmark. Så da er det kanskje ikke så galt likevel …