Foto: Airbnb

Tusenvis av ferierende har falt for denne introduksjonen til Hvaler-hytta: «Din egen øy. Din egen båt. Din egen hytte. Ditt eget kongerike.» Langt over 18.000 har den lille hytta på ønskelista. 

Bare 10 kvadratmeter

- Vi har vært på toppen i årevis, og det er klart det er moro, sier hytteeier Eivind Sundrehagen til Nettavisen. 

Hytta har plass til fem gjester, selv om den bare er 10 kvadratmeter stor. Men tilleggsarealet på 10.000 kvadratmeter øyidyll er nok minst like attraktiv. 

Hvaler 3
Det er slike idyller turister fra europeiske storbyer ønsker seg til. (Foto: Airbnb)

Gjester fra hele verden

- Vi skjønte da vi kjøpte den for fem år siden at dette kom til å bli populært, og helt siden vi la den ut for leie for fem år siden så har vi hatt fullt belegg hvert år, sier Sundrehagen som eier hytta sammen med kona Cecilie. 

Besøkende kommer fra så å si hele verden, forteller han til Nettavisen.

For det meste storbyfolk

- De aller fleste gjestene våre kommer fra de store byene i Europa - Tyskland, Frankrike, England. De tre landene står for en 40-50 prosent av gjestene våre. Det vi opplever er at gjestene ofte bor i store byer, i mindre leiligheter, og at de setter pris på å ha sin helt egen øy, sier Sundrehagen.

Han forteller til Nettavisen at de siste gjestene var «The Bucket List Family», amerikanske Instagram-celebriteter med 645.000 følgere. Det er vel all grunn til å tro at trykket for å leie hytta derfor ikke blir mindre i årene som kommer.