DSC_1178

Tekst og foto: Einar Lyngar

Martin innrømmer at han gleder seg så mye at han har problemer med å få sove dagen før, da hundrevis av talentfulle små og store møtes til dyst i hans egen monsterbakke, bare et steinkast fra hytta hans. 

Gromt med Martin

Dit kommer barn og unge som er inspirert av hans gode resultater, og ser ham som sitt store forbilde. Og Martin skuffer dem ikke, der han følger dem opp bakken og tar imot dem der de stuper i bakken like under målseilet. 

- Det var veldig gromt at Martin fulgte oss opp langs bakken og heiet på oss, sa en sliten, men lykkelig gutt der han kavet etter pusten. 

DSC_1192

Stadig mer populær

Monsterbakken opp blir stadig mer populær. Sammen med sponsoren Saltdalshytte, har det vært mulig å trekke hundrevis av barn fra hele Norge. I eliteklassen var det i år også flere utlendinger med, selv om den norske varianten av Monsterbakken i Val di Fiemme bare er som en liten motbakke med sine 100 høydemeter.

Medalje av Martin selv

I Martins egen Monsterbakke er alle vinnere.  Å få en medalje rundt halsen av verdens  beste skiløper er inspirerende, og det var ikke få selfier og bilder som ble tatt av stolte mødre og fedre som sto i kø med sine smartfri-telefoner under premieutdelingen..

DSC_1214

Litt Tour de France

Martin var i sitt ess og tok seg tid til å snakke med og inspirere alle sine mange beundrere. At han også hadde full kontroll med sine voksne konkurrenter var vel ikke annet enn ventet.

Det er fest på Sjusjøen når Monsterbakken opp arrangeres. Stadig flere firma stiller opp med sine boder, og det minner stadig mer om stemningen rundt Tour de France når tusenvis  kranser løypa og heier deltakerne frem, sammen med verdens mest kunnskapsrike langrennsspeaker Åge Skinstad.