Den er kåret til landets beste av VGs ekspertpanel. Det var her snowboardstjernen Terje Håkonsen startet sin karriere. Her kan det godt tenkes at han igjen plutselig dukker opp og hilser på og instruerer ”kidsa”, slik han gjorde under SWAG kid campen i fjor. Interessen for campen sprengte alle grenser, forteller eieren, Erlend Larsen, til Hytteavisen. Ingen visste at Håkonsen ville stikke innom.

Les også: Lanserer skicross-løype i Trysil

Hyttemor ga støtet

- Den formidable interessen har vi lagt oss på minne. Vi må nok øke aktivitetene videre. Terrengparkens popularitet og det omdømme den har fått, forteller oss at vi har tenkt riktig i utformingen av anlegget. Skal man lykkes med et aktivitetsområde som dette, må det anrettes på utøvernes premisser. Det er grunnen til at vi har suksess, sier Larsen. I fjor kåret snowboardforbundet terrengparken på Vierli til landets beste.

En ”hyttemor” var den som ga støtet til Larsens terrengpark-bygging.

- Hun kom til meg og sa: ”Kan du ikke bygge en sånn halfpipe så vi får sønnen vår med på hytta”. Ok, tenkte jeg. Trafikken i heisen var ikke all verden, og jeg hadde egentlig ikke så mye å by ungdommene. Så jeg satset og ”spisset” parken kraftig.

Les også: Alpin- og hotellfritt hytteområde

Ungene trygler og ber

Tiltaket virket. 700-800 hytter ligger i umiddelbar nærhet, og tilbakemeldingene har vært mange og positive. Ikke rent få forteller at dette tilbudet til barna har vært avgjørende for at de valgte å kjøpe hyttetomt og bygge på Vierli eller Rauland for øvrig, forteller Larsen.

Nå er det blitt slik at ungene nesten trygler og ber om å dra på hytta. Hele familien opplever bedre trivsel når de er her, den generelle trafikken øker og etterspørselen etter hyttetomter stiger, sier han.

- Mange spør etter hyttetomt, men jeg solgte den siste tomta jeg hadde akkurat da finanskrisen slo inn. Men et nytt område med 65-70 hytter er under planlegging.

Les også: Vil ha felles heiskort for Telemark

Etter noen år med sterk satsing på selve parken, er han nå opptatt av å få enda flere til å komme til Rauland. Hans kjøp av Austbø hotell er en viktig del av en langsiktig plan, for å tilby lavprispakker til et bredt publikum.

- Alle vil jo ikke ha hytte i Rauland. For at denne type opplevelse skal være tilgjengelig for familier flest trengs derfor et rimelig overnattingstilbud, enkle pakkeløsninger inkludert billett til terrengparken. Det kommer, slår Larsen fast.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE